Suviseid spordisaavutusi

  • 16- 19. juulini toimusid Mehhiko linnas Leonis rahvusvahelised laste mängud, kus osales esmakordselt ka Tallinna esindusvõistkond. Tallinna esindusvõistkonnal läks mängudel väga hästi, kokku võideti 11 medalit ja kõik meie sportlased jõudsid omal alal kaheksa parima hulka.

Kõige suurema medalisaagi eest hoolitses 15-aastane ujuja Maari Randväli (GAG 9.d), kes võitis koguni neli kuldmedalit (50 meetri ja 100 meetri vabaltujumises ning 50 meetri ja 100 m liblikujumises). 

https://sport.err.ee/1609400668/eesti-ujumise-tulevikulootus-voitis-ajaloolised-kuldmedalid

Mängud toimusid 56. korda ja sellest võttis osa ~1500 sportlast vanuses 12-15 aastat enam kui 80. linnast ja ~50. riigist üle maailma. Rahvusvahelisi laste mänge korraldavad erinevad linnad alates 1968. aastast ja mängud on pälvinud Rahvusvahelise Olümpiakomitee tunnustuse, sisuliselt on tegemist selle vanuseklassi ühe tähtsaima rahvusvahelise jõuprooviga, sest ametlikud noorte olümpiamängud peetakse 15–18-aastaste sportlaste konkurentsis.

Mehhikos toimunud rahvusvahelistel laste mängudel said noored võistelda seitsmel spordialal, milleks olid 3×3 korvpall, kergejõustik, jalgpall, taekwondo, tennis, ujumine ja võrkpall. Tallinna esindus  koosnes linna parimatest sportlastest, kes kuuluvad oma vanuseklassis Eestit tippu ja Tallinna noorsportlased osalesid 3×3 korvpallis, taekwondos, tennises, ujumises ja võrkpallis.

  • G2 R õpilane Mattias Mändmets ja G1 K õpilane Kenneth-Hans Möldre kuulusid U16 Eesti noormeeste korvpallikoondisesse ning tulid Euroopa Meristrivõistluste B-divisjonis esikohale. Palju-palju õnne!

https://www.basket.ee/et/uudised?news_id=11738

  • 16. augustil lõppesid RS Aero U22 maailmameistrivõistlused Marstrandis Rootsis. GAG G1 R õpilane Ott Richard Hääl on Aero 5 noorte U17 maailmameister ja üld 5. 

Eestit esindas 16 noort kõigist Aero klassides (5, 6 ja 7) ja koju toodi 

MM-ilt mitu tiitlit.

  • Robert Lepikson (GAG 8. H) võitis Filter temposarja hooaja kokkuvõttes kolm esimest kohta:

I koht FILTER Temposari 2024 poisid koondarvestus

I koht FILTER Temposari 2024 M-U15

Tallinna Meister temposõidus 2024

Filter Temposari koosnes kuuest etapist, mis toimusid suve jooksul erinevates asukohtades. Võistluse eesmärk on lihtne: tuleb lihtsalt ratta seljas kõige kiirem olla. Võistlejad lähetatakse rajale ühe kaupa 30 sekundiliste intervallidega, kus iga rattur peab distantsi läbima kaasvõistlejatest eraldatult, st teiste tuules sõitmine on keelatud. Kes kõikide etappide üldarvestuses on kõige kiirem, on sarja võitja!

Palju õnne tublidele sportlastele!