Jätkub Gustav Adolfi Gümnaasiumi 390. aastapäeva tähistamine

Eesti vanim järjepidevalt tegutseva haridusasutuse – Gustav Adolfi Gümnaasiumi – juubelipidustused saavad alguse kooli asutamise päeval 6. juunil 2021. Seda harukordset üleriigilist kultuurisündmust tähistame väärikalt ja nähtavalt, kogu kooliperet – õpilasi, õpetajaid, vanemaid, vilistlasi – ning linnarahvast ühendavalt ja kaasavalt.

  • Vaatamata erilisele ajale, jätkub GAG koolipere traditsioon koguneda olenemata riigikorrast, nädalapäevast või ilmast 6. juuni õhtul kell kuus. Ootame kooliperet osa saama GAG 390. aastapäeva virtuaalaktusest (täpsem info aktuse eel kodulehel). Pidulikul juubeliaktusel võtavad sõna koolijuht Henrik Salum ja vilistlaskogu esimees Margus Mets. Rootsi-Mihkli kiriku koguduse õpetaja Patrik Göransson õnnistab sisse GAG esinduslipu, mis vahetab välja kooli 30 aastat teeninud endise lipu. Gustav Adolfi Gümnaasiumi vilistlaskogu ja Gustav Adolfi Sihtasutus annavad üle tunnustused järgmistes kategooriates: “Parim õppur”, “Parim sportlane”, “Tunnustatuim kultuuriedendaja” ning “Koolile olulisi teeneid osutanud õpilane”. Esmakordselt antakse sel aastal välja stipendium, mille eesmärgiks on toetada meie kooli õpilasi välisülikoolidesse kandideerimisel. Uue stipendiumi algatajateks on GAG vilistlased Timothy Henry Charles Tamm ja Bety Mehide. 
  • Kooliperel ja linnarahval on võimalus meiega koos pidutseda, tellides endale Gustav Cafest eritellimusel Gustav Adolfi Gümnaasiumile pühendatud kujundusega tort;

https://gustav.ee/toode/gustav-adolfi-gumnaasiumi-sunnipaevatort/

Juubelitort on müügil terve juunikuu. Kui soovite tellida tordi 6. juuniks, siis tuleks tellimus vormistada hiljemalt teisipäeval, 1. juunil.

  • 6. juunil kaunistavad Tallinna ühistranspordi sõidukeid 390 Gustav Adolfi Gümnaasiumi trikoloori;
  • Kutsume üles 6.juuni õhtul kell kuus kõiki tähistama Gustav Adolfi Gümnaasiumi sünnipäeva ja saatma nendest hetkedest fotojäädvustusi aadressile [email protected], millest sünnib pildigalerii. Olgu see siis pereringis Gustav Adolfi Gümnaasiumi 390. aastapäevale pühendatud torti söömas, GAG sümboolikat enda ümber märkamas või sõitmas trolli või bussiga, millel lehvib GAG lipp.
  • Ühtsustunde loomiseks on võimalus igal kogukonna liikmel Facebookis kasutada GAG 390. aastapäeva profiilipildi raami:

www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=841204919805041

www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=467000381290951

www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=218402466720058

  • 6. juunist alates on GAG võimlamaja ja Kotzebue hoonete akendel avatud fotorännak erinevate ajastute kooliellu ning Kotzebue õppehoone aial õpilaste joonistusnäitus.
  • Tänastele õpilastele ja õpetajatele valmib GAG peamaja 2. korruse seintele Keiser Nikolai aegse koolimaja fotodest püsinäitus;
  • Gustav Adolfi Gümnaasiumi 1600 õpilasest ja õpetajast valmib monumentaalne piltkollaaž, mis kaunistab GAG õppehoonete fassaade ja Explorer ärimaja ekraanseina.
  • 7. juunil tähistame kooli sünnipäeva õpilaste ja õpetajatega, virtuaalaktuse ja ühise pidu- ja koogilauaga.
https://www.facebook.com/gustavadolfigymnaasium/posts/4059469267432540